X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
01/12/2018 |  11:54 ⇒ 20:11 | Извор: СРНА

Родитељи подносе пријаву против Станивуковића због злоупотребе дјеце

Група мјештана бањалучког насеља Петрићевац поднијеће Омбудсмену за дјецу пријаву против посланика у Народној скупштини Републике Српске Драшка Станивуковића "због политичке злоупотребе њихове дјеце, која су учествовала у манифестацији `Дани Петрићевца`".
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук) -
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук)

Мјештани тврде да је Станивуковић јучерашњу манифестацију, која је одржана у сали Основне школе "Милош Црњански", претворио у постизборни политички скуп наочиглед бројних ученика ове школе који су позвани на прославу неформалног дана овог насеља.

"Ово је најгрубља политичка злоупотреба јер родитељи дјеце, која су учествовала у програму нису могли да знају да је ријеч о класичном политичком скупу, који је Станивуковић перфидно искористио да се захвали мјештанима за освојени мандат у Народној скупштини. Увјерени смо да је на дјелу класична злоупотреба наше дјеце, која је перфидно упакована у наводну прославу `Дана Петрићевца`", каже један од родитеља.

Родитељи су истакли да их је руководство школе обавијестило да је Савјет мјесне заједнице Петрићевац, који је формални организатор скупа, прибавио сагласност Министарства просвјет и културе да ова манифестација буде одржана у школи, али није им јасно која је улога Станивуковића и зашто су је школа искориштена за политичке говоре.

Они наводе да схватају да је "данас све политички популизам", али да не могу да вјерују да је Станивуковић "искористио њихову дјецу да се захваљује на мандату".