latinica  ћирилица
01/12/2018 |  12:52 | Аутор: Index.hr

Марадона: Финале у Мадриду је срамота!

Аргентинска легенда је огорчен због тога што је Јужноамеричка фудбалска конфедерација (ЦОНМЕБОЛ) одлучила да се реванш финала Копа Либертадорес игра не само изван Буенос Аиреса, одакле су судионици, него и континента за чији наслов се боре Ривер и Бока.
Дијего Марадона - Фото: AFP
Дијего МарадонаФото: AFP

Након што је сачекуша навијача Ривера за играче Боке отказала реванш на стадиону Монументал, одлучено је да се утакмица игра 9. децембрау Мадриду, на Сантиаго Бернабеу.

"Љут сам. Што ће се догодити када Ривер сљедећи пут буде гостовао код Боке? Како ће тренер и играчи ући на стадион?" говори легендарни Аргентинац који у овом двобоју никако није непристрасан, јер је током каријере два пута играо за Боку.

Његов клуб захтијевао је да се реванш не игра и да му се трофеј додијели без борбе, подсјећајући да је прије три године Бока избачена управо зато што су на њеном стадиону Бомбонера играчи Ривера засути сузавцем када се градски дерби такође играо у елитном континенталном такмичењу. Марадона подсјећа на то:

"Сада навијачи Ривера користе сузавац против играча Боке и онда се љуте када Бока због тога без борбе тражи трофеј. Па прије три године Ривер је због истог разлога и на исти начин избацио Боку и постао шампион Јужне Америке!"

Обрушио се и на ЦОНМЕБОЛ:

"Његов предсједник Алејандро Домингез, зна ли он уопште што ради? Ја сад морам комплетну породицу водити у Мадрид да гледамо утакмицу. Али лако је за мене, што ћемо с десетинама хиљада Аргентинаца који немају новца за такво путовање? У што смо се то претворили?