latinica  ћирилица
01/12/2018 |  13:44 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Пријетње Додику могу бити окарактерисане као терористички акт

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић сматра да случај пријетње предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику и његовим сарадницима може бити окарактерисан као терористички акт, али да је проблем што се правосуђе БиХ до сада није озбиљно бавило питањима тероризма.
Џевад Галијашевић (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Џевад Галијашевић (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

"Правосуђе БиХ је класичне терористичке акте стављало под тепих. Мислим на убиства војника, полицајаца, али и на повратнике са сиријског ратишта", рекао је Галијашевић.

Он каже да зато нема повјерења у правосуђе БиХ.

"Правосуђе не може јавност умирити одређеним квалификацијама. Нема сумње да је Додику угрожен живот у Сарајеву због створене атмосфере и начина на који га медији третирају. Све ово је резултовало пријетњом из Њемачке", додао је Галијашевић.

"Независне новине" пишу да ће Тужилаштво БиХ случај пријетње Додику и његовим сарадницима, највјероватније, окарактерисати као терористички акт.

Пријетећи позив кабинету Додика упућен је 26. новембра са њемачког броја. Мушкарац који се представио као Ибро вријеђао је Додика и његове сараднике, пријетио им смрћу и говорио "да ће их све запалити" због постављања заставе Републике Српске у Додиковом кабинету.