latinica  ћирилица
01/12/2018 |  16:04 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Небојша Медојевић штрајкује глађу у затвору у Спужу

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић штрајкује глађу од када је смјештен у Завод за извршење кривичних санкција у Спужу крај Подгорице, саопштила је његова супруга Марина Медојевић.
Небојша Медојевић - Фото: Screenshot/YouTube
Небојша МедојевићФото: Screenshot/YouTube

Марина Медојевић навела је у саопштењу да је њен муж "киднапован по налогу Вишег суда", уз скандалозно образложење да њему није одређен притвор, већ да је стављен у затвор.

"Због противзаконитог и противуставног хапшења за јавно изговорену ријеч, упркос посланичком имунитету, Небојша Медојевић штрајкује глађу од доласка у затвор", навела је Марина Медојевић.

Она је рекла да Небојша Медојевић, ради сопствене безбједности која му је угрожена, добровољно борави у самици која је под 24-часовним видео надзором.

Медојевић је ухапшен у Подгорици у четвртак увече, након сједнице Скупштине Црне Горе и спроведен у Завод за извршење кривичних санкција.

Виши суд Медојевићу је одредио притвор до два мјесеца јер је одбио да свједочи у предмету формираном у Специјалном државном тужилаштву због тога што је тврдио да бившем градоначелнику Подгорице неће бити одређен притвор јер је главни специјални тужилац примио мито од 100.000 евра.