X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/12/2018 |  18:29 ⇒ 18:39 | Извор: СРНА

Сједница Предсједништва 12. децембра - на дневном реду смјена амбасадора

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је за наредну сриједу, 12. децембар, заказао сједницу Предсједништва, која, како је навео, може бити одржана у згради у Сарајеву уколико буде постигнут договор о истицању заставе Републике Српске, у супротном ће предложити да буде одржана видео-линком.
Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић (Фото: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић (Фото: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- У Предсједништву и даље имамо проблем истицања заставе Републике Српске на састанцима којима присуствујем. БиХ је састављена из два равноправна ентитета и из тога произилазе сва каснија постављења органа БиХ. У погледу истицања заставе мој приступ остаје исти - рекао је Додик данас новинарима након састанка са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером у кабинету у Сарајеву.

Додик је навео да је на дневном реду прве радне сједница Предсједништва БиХ 50 тачака, од којих је једна смјена амбасадора.

- Повући ћу значајан број амбасадора и веома брзо именовати нове. Зато ћу сутра у Бањалуци разговарати са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, јер према Уставу Српске предсједник Републике предлаже и бира амбасадоре, а члан Предсједништва то треба да прогласи. Желим да се понашам у складу са Уставом Републике Српске - поручио је Додик.

Према његовим ријечима, на сједници би требало да буде донесена једна изјава о европским интеграцијама, велики број билатералних споразума, те разматран рад Савјета министара у области европских интеграција.