latinica  ћирилица
07/12/2018 |  10:50 ⇒ 15:06 | Аутор: СРНА

Хеликоптерски сервис: Транспарентним радом доказали своју оправданост

Хеликоптерски сервис Републике Српске је од оперативне употребе новог хеликоптера 18 пута извео медицински транспорт животно угрожених пацијената и није летио 1. децембра у рејону Прњавора како тврди посланик СДС-а у Народној скупштини Миладин Станић, саопштено је данас из овог сервиса.
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу се истиче да су увођењем новог хеликоптера њихови капацитети значајно унапређени, тако да су само у претходна три мјесеца, од када је нови хеликоптер у оперативној употреби, имали 18 летова ваздушног медицинског транспорта животно угрожених пацијената.

"Ово су информације које Станићу вјероватно мало значе, али припадницима Хеликоптерског сервиса Републике Српске представљају подстрек да сваког дана будемо све бољи и јачи и тиме гарантујемо грађанима Републике Српске да смо ту када им је то најпотребније", истиче се у саопштењу из Хеликоптерског сервиса Српске.

Из Хеликоптерског сервиса наводе да поводом неистина које је изнио посланик Миладин Станић на Првој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске одржаној 5. децембра, на рачун овог сервиса, имају потребу да укажу на чињенично стање и тиме још једном демантују константне покушаје појединих политичара да омаловаже њихов рад и постојање.

У Хеликоптерском сервису истичу да нису тачне Станићеве тврдње да је њихов хеликоптер 1. децембра 2018. године летио у рејону Прњавора.

"Према нашим сазнањима, у том термину и рејону је летио приватни хеликоптер о чијим активностима немамо прецизније информације. Све летове је неопходно претходно најавити контроли лета тако да се све може врло лако провјерити", додаје се у саопштењу.

Из Хеликоптерског сервиса Републике Српске истичу да су својим транспарентним радом доказали своју оправданост како у свакодневним летачким активностима тако и у условима елементарних непогода за разлику од неких који су, како кажу, исте искористили у сврху личног богаћења.