latinica  ћирилица
07/12/2018 |  19:42 | Аутор: СРНА

У понедјељак информације о прикупљеном новцу за ФК Борац

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је за ФК Борац договорена помоћ од пола милиона КМ, а у понедјељак, 10. децембра, биће познато колико је новца прикупљено на донаторској вечери овог клуба који од наредне сезоне намјерава да се такмичи у Премијер лиги БиХ и обезбиједи учешће на европској сцени, потврдила је Срни портпарол Клуба Бранкица Баврлић Љубојевић.
Пригодан поклон уручен Додику - Фото: РТРС
Пригодан поклон уручен ДодикуФото: РТРС

Она је навела да је Додик у обраћању на вечерашњој манифестацији рекао да је са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и мандатаром за састав нове Владе Српске Радованом Вишковићем договорио да се Борцу обезбиједи помоћ у висини од пола милиона КМ.

"У понедјељак, 10. децембра биће познат тачан износ новца прикупљеног на донаторској Црвено-плавој вечери Борца", каже она.

Љубојевићева је навела да је Додику на донаторској вечери поклоњена Златна фудбалска лопта ФК "Борац", а Цвијановићевој Златна клупска плакета.

Додик је вечерас изразио наду да ће Фудбалски клуб Борац из Бањалуке већ у наредној години постати један од најбољих и најозбиљнијих спортских колектива у БиХ и обезбиједити учешће у такмичењима на међународној фудбалској сцени.

Донаторско "Црвено-плаво вече Борца", највећег фудбалског клуба у Српској и јесењег шампиона Прве републичке лиге, организовано је вечерас с циљем да се овај клуб додатно стабилизује и има сигурну будућност, те да се од наредне сезоне такмичи и постиже успјехе у Премијер лиги БиХ.

Гости "Црвено-плаве вечери Борца" били су српске фудбалске легенде, садашњи и бивши играчи, те чланови стручног штаба и руководства Клуба, али и челни људи Фудбалског савеза Србије - предсједник Славиша Кокеза, потпредсједник Марко Пантелић и спортски директор Дарко Ковачевић, као и друге познате фудбалске и спортске личности.

Манифестацији, одржаној у бањалучком ресторану "Агапе" у организацији ФК Борац, присуствовала су, осим Додика и Цвијановићеве, мандатар за састав нове владе Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, те бројне званице из јавног, политичког, спортског, културног, привредног и друштвеног живота Српске, Србије и Бањалуке.

ФК Борац основан је 1926. године, а ове године навршавају се три деценије од освајања југословенског Купа маршала Тита.