latinica  ћирилица
08/12/2018 |  08:38 ⇒ 08:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Стампедо у ноћном клубу у Италији, шест особа страдало

Шест особа, од којих пет малољетника, погинуло је у стампеду који је избио на концерту у диско-клубу у малом граду на обали Италије, у близини Анконе. Поврђено је 35 људи, од којих 12 има озбиљније повреде.
Спасилачке екипе испред ноћног клуба (Фото: Танјуг) -
Спасилачке екипе испред ноћног клуба (Фото: Танјуг)

Међу погинулима су три дјевојчице и два дјечака, као и одрасла жена – мајка која је била у пратњи ћерке на концерту у диско-клубу у граду Кориналду, гдје је наступао италијански репер Сфера Ебаста, изјавио је на лицу мјеста начелник полиције у Анкони Оресте Капоказа, преноси АП.

Дванаест особа је озбиљно повријеђено, рекао је Капоказа.

За сада није прецизирано колико година имају жртве стампеда, а не зна се ни колико је тачно људи било у препуном клубу када је стампедо почео.

Италијански званичници Ватрогасно-спасилачке службе рекли су агенцији АНСА да је публика на концерту у ноћном клубу "Лантерна азура" почела да паничи и да трчи ка излазима након што је неко напрскао супстанцу сличну бибер-спреју.

Неименовани тинејџер (16) рекао је италијанској агенцији да су власници клуба плесали чекајући почетак концерта када је стампедо почео.

Исти тинејџер, који је пребачен у болницу због задобијених повреда, рекао је и да је најмање један излаз за случај опасности био закључан када је покушао да изађе.

Власти истражују да ли су излази за случај опасности функционисали.