latinica  ћирилица
09/12/2018 |  14:58 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

У понедјељак киша, на планинама снијег

У Републици Српској и ФБиХ сутра ће преовладавати промјенљиво облачно и претежно суво вријеме на западу, југозападу и југу, док су у осталим предјелима могуће слабије падавине - киша у нижим, а снијег у брдовитим и планинским предјелима.

Ујутро ће бити промјенљиво облачно и суво вријеме, док ће у нижим предјелима на сјеверу и сјевероистоку падати слаба киша, а у вишим предјелима на истоку снијег и сусњежица.

Поподне и према вечери у већини предјела биће суво, док ће претежно облачно остати у централним предјелим и на истоку, гдје ће и даље постојати услови за слабе падавине.

Вјетар ујутро слаб западни, током пријеподнева у јачању у Семберији и планинама Крајине, а послијеподне у слабљењу, када ће јачати сјеверозападни вјетар у централном планинском појасу и на истоку. На југу увече умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха од минус један до три, на југу за степен два виша, а у вишим предјелима минус четири, а највиша дневна од четири до девет, на сјеверу и југу понегдје и степен два виша, а у планинама минус два степена Целзијусова.