latinica  ћирилица
11/12/2018 |  07:47 ⇒ 14:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Судије предложиле ослобођење Медојевића

Судије извјестиоци Уставног суда Црне горе Мевлида Муратовић и Милорад Гогић предложили су судском Вијећу обуставу извршења казне затвора за Небојшу Медојевића.
Небојша Медојевић - Фото: Screenshot/YouTube
Небојша МедојевићФото: Screenshot/YouTube

Лидеру Демократског фронда Виши суд је одредио раније притвор од 60 дана, а истом мјером обухваћен је и Милан Кнежевић, такође један од лидера ДФ, због одбијања да свједоче. Према писању подгоричке "Побједе", судија Муратовић предложила је обуставу извршења казне затвора по жалбама његових правних заступника.

О жалбама ће Вијеће Уставног суда одлучивати на сједницама које су заказане за 10.00 и 11.00 часова, а како се наводи, у досадашњој пракси Уставног суда Црне Горе није донесена таква "привремена мјера".

Мјеру обуставе појединачног акта Апелационог суда предложио је још у петак поподне и судија извјестилац Милорад Гогић у случају Милана Кнежевића, који се, од часа "стављања у затвор" Медојевића, налази у просторијама Скупштине Црне Горе.

На данашњој расправи у Уставном суду сазнаће се које и какве "неотклоњиве штетне посљедице" судија извјестилац Гогић сматра да се могу десити у случају да Кнежевић продужи боравак у згради црногорског парламента.

Небојша Медојевић ухапшен је у ноћи између 30. новембра и 1. децембра послије седнице парламента и без одузимања посланичког имунитета.

Медојевићу, који штрајкује глађу у затвору, поново је јуче позлило, па је задржан у Ургентном центру у Подгорици.