latinica  ћирилица
12/12/2018 |  11:41 ⇒ 12:06 | Аутор: СРНА

Стевандић: Нови кадрови из Српске да спријече недопустиве поступке

Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ изашла је из оквира свог дјеловања јер јој је Министарство безбједности БиХ допустило да ради шта хоће, што је недопустиво и што треба да спријечи нова постава кадра из Републике Српске у Савјету министара, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: СРНА
Ненад СтевандићФото: СРНА

Стевандић је нагласио да је недопустиво да се то тијело бави преношењем надлежности и одузимањем обезбјеђења предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику.

- Ова дирекција је тиме постала кључни проблем у БиХ, јер је изашла из оквира свог дјеловања - рекао је Стевандић за Срну, коментаришући најновији допис Дирекције свим директорима, комесарима и шефовима полиција да потпишу споразум о коришћењу радио-везе између полицијских агенција у БиХ, који подразумијева увезивање оперативних центара полиција са овим тијелом, за шта оно нема надлежност.

Стевандић је указао да је кључни разлог за то лош рад Министарства безбједности БиХ, које је у претходном периоду служило само за обрачуне са Републиком Српском, њеним лидерима и функционерима.

Он је поручио да нова постава кадра из Српске у Савјету министара треба да буде упорна и спријечи такав, недопустив рад, с обзиром на то да су поједини функционери СДС-а раније учествовали у стопирању смјене директора те Дирекције Мирсада Вилића.

- Наш посао је да их обавијестимо да се морају навићи на суверенитет Српске - поручио је Стевандић.

Из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ упућен је допис, који је у посједу Срне, свим директорима, комесарима и шефовима полиција којим их позива да сутра потпишу споразум о коришћењу радио-везе између полицијских агенција у БиХ, а као тачка у дневном реду наводи се и анализа стања безбједности у БиХ.