latinica  ћирилица
12/12/2018 |  12:37 | Аутор: СРНА

Крсмановић: Српски кадар да сарађује са МУП-ом

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић рекао је за Срну да су недопустиви покушаји политизације координационих полицијских структура БиХ и да српски кадар у овим структурама мора остваривати пуну сарадњу са МУП-ом Републике Српске ради постизања потпуног синергијског ефекта на плану безбједности.
Здравко Крсмановић - Фото: РТРС
Здравко КрсмановићФото: РТРС

Коментаришући најновији допис Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ да се потпише споразум о коришћењу радио-везе између полицијских агенција у БиХ, који подразумијева увезивање оперативних центара полиција са овим тијелом, за шта оно нема надлежност, Крсмановић је нагласио да је недопустив рад мимо закона и процедура у полицијским координационим тијелима на нивоу БиХ.

Он је навео да треба сагледати и улогу српског кадра у овим тијелима јер се стално поставља питање да ли неко некога жели да учини инфериорним и преузме одређене надлежности.

- Не смије се дозволити да неко осјећа да неко други жели да га заобиђе у прикупљању информација или у неком заједничком дјеловању на плану безбједности - рекао је Крсмановић.