latinica  ћирилица
12/12/2018 |  22:29 ⇒ 22:33 | Аутор: РТРС

Пораз рукометашица Србије од Француске за крај ЕП

Рукометашице Србије убједљиво су поражене у посљедњем мечу на Европском првенству од домаћина Француске. Србија – Француска 28:38.
Србија - Француска (фото: ЕХФ) -
Србија - Француска (фото: ЕХФ)

Францускиње су имале више жеље и мотивације да стигну до тријумфа. Рукометашице Србије држале су се до пред крај првог дијела игре, потом су противнице успјеле да преокрену резултат и од тог тренутка предност је само расла. На крају заслужена побједа противница.

Резултатска неизвјесност трајала је до пред крај првог полувремена. Екипе су се смјењивале у вођство, а селекција Србије је посљедњи пут водила са 14:13, тада су противнице направиле серију од 5:0 и на полувријеме отишле са четири гола предности - 18:14.

У наставку се распала игра рукометашица Србије. Противнице су доминирале и константно повећавале предност. Рукометашице Србије су тек на тренутке успјеле да парирају снажним противницама, али то није било довољно да озбиљније запријете. Како је меч одмицао све више су гријешиле, што је олакшало Францускињама да стигну до убједљиве побједе и пласмана у полуфинале.