latinica  ћирилица
13/12/2018 |  15:24 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Мали виртуоз на хармоници Ђорђе Перић у акцији "С љубављу храбрим срцима"

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", 23. децембра, у Банском двору у Бањалуци биће одржано Донаторско вече, на којем ће наступити млади таленти из цијеле Републике Српске. Млади су се радо одазвали позиву предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић, да буду њени партнери у овој акцији. Међу њима је и Ђорђе Перић из Бијељине.

Мали виртуоз на хармоници, Ђорђе Перић, има само осам година и 33 награде, освојене на многобројним такмичењима у Аустрији, Мађарској, Хрватској, Словенији. То што је често најмлађи на такмичењима, не спречава га да побиједи и много старије од себе.

"Обично сам најмлађи на такмичењима. Некада побједим и старије учеснике", рекао је Ђорђе Перић.

Таленат и љубав за хармонику Ђорђе је наследио од оца Славише, магистра хармонике, који је директор Музичке школе "Корнелије Станковић". Бескрајно поносни отац истиче да Ђође толико воли да свира, да нико не треба да га подстиче на вјежбање.

"Јако сам сретан што мој син са здовољством свира хармонику, што воли хармонику, што воли музику, што воли да се често појављује на сцени. За сада је јако успјешан. Као осмогодишњак освојио је заиста запажен број награда на међународним такмичењима, што стварно није лако", истакао је Славиша Перић.

Иако мали, Ђорђе је веома озбиљно схватио своју улогу партнера предсједнице Републике Српске у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима".

"Овим помажем своје другаре. зато сам се и одазвао позиву предсједнице Републике Српске да будем њен партнер на хуманитарној акцији 'С љубављу храбирм срцима'", додао је Ђорђе.

Децембар је мјесец празника и даривања, а Ђорђе вас подсјећа да позивом на број 1411, можете значајно побољшати квалитет живота дјеце са поремећајима кретања, јер ће они, захваљујући вашим позивима, коначно добити уређај за роботски асистирану рехабилитацију, на који су дуго чекали.