latinica  ћирилица
13/12/2018 |  15:26 | Аутор: СРНА

Дражен Петровић у конкуренцији за најперспективнијег спортисту у БиХ

Тенисер Дражен Петровић из Прњавора један је од најбољих европских тенисера до 16 година и ушао је у најужи избор за награду најперспективнијег спортисте у БиХ у 2018. години.
Дражен Петровић - Фото: nezavisne novine
Дражен ПетровићФото: nezavisne novine

Петровић у изјави Срни каже да је за њега привилегија што се нашао међу најбољим спортистима у БиХ и додао да ће му то бити додатни подстрек за даљи рад и још боље резултате.

"Ова година је за мене била најуспјешнија до сада јер сам остварио најбољи лични резултат на европској сцени. Освојио сам два турнира, играо три финала и два полуфинала", каже Петровић.

Према његовим ријечима, под стручним надзором тренера Бојана Мичића већ је почео са припремама за наредну сезону, а десетак дана радиће и са једним од најбољих тренера Николом Пилићем из Хрватске, након чега га у јануару очекује и учешће на првим свјетским турнирима у категорији до 18 година.

"У плану је да у идућој години почнем играти и професионалне турнире", најавио је Петровић.

Петровић је сезону завршио као седми најбољи тенисер Европе до 16 година, а захваљујући скоку са 146. мјеста од маја, до седмог на којем се тренутно налази, проглашен је за европског тенисера са највећим напретком у 2018. години.

На званичној европској ранг-листи у категорији јуниора до 16 година на завидном је 22. мјесту међу 2.500 играча из свијета.

У овогодишњој конкуренцији за најперспективнијег спортисту БиХ, осим Петровића, нашли су се и атлетичар Маид Реџић, џудиста Божидар Вучуревић, теквондоиста Неџад Хусић, каратиста Максим Аврамовић и Сањин Пехливановић такмичар у билијару.

Свечана манифестација проглашења најбољих спортиста БиХ у 2018. години биће одржана 17. децембра у Сарајеву са почетком у 20.00 часова.