latinica  ћирилица
13/12/2018 |  16:24 | Аутор: СРНА

Бранки Милић ће судити у одсуству

Судско вијеће Вишег суда у Подгорици одлучило је да Бранки Милић, једној од оптужених за покушај државног удара и тероризам на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године, буде суђено у одсуству.
Бранка Милић - Фото: Novosti.rs
Бранка МилићФото: Novosti.rs

"Процес се наставља иако оптужена Бранка Милић није присутна, јер, у супротном, одужује се и није праведно према осталим оптуженима", рекла је судија Сузана Мугоша.

Претходно су тужиоци затражили да предмет буде издвојен из суђења, што је одбијено.

Мугоша је прочитала медицинску експертизу из које се види да је Милићева прегледана 22. новембра и гдје се наводи да има нарушено здравље блажег степена.

Милићева је у Амбасади Србије од 23. новембра, након понижавајућег односа суда и судског вјештака Миодрага Шоћа према њој.

Она је рекла да ће напустити Амбасаду тек кад јој буде омогућено фер суђење, без малтретирања, те обезбијеђено право на лијечење.

Данашњи претрес обиљежио је и скандал, а суђење је на кратко прекинуто, након што је судија Мугоша оптужила Мироја Јовановића, адвоката Милићеве, да је унапријед знао кад ће јој позлити, на шта је он затражио њено изузеће.

Вјештак судске медицине Миодраг Шоћ изјаснио се на примједбе адвоката одбране на здравствено стање Милићеве и на начин на који је извршио преглед.

Оптужени Братислав Дикић замолио је да се не отеже судски поступак, нагласивши да болује од рака, а да је већ двије године и два мјесеца у самици.