latinica  ћирилица
13/12/2018 |  19:39 | Аутор: Б92

Федерер и Надал заједно на Лејвер купу 2019.

Тениски шампиони Роџер Федерер и Рафаел Надал играће заједно у трећем издању Лејвер купа, које ће се наредне године одржати у Женеви.
Рафаел Надал и Роџер Федерер - Фото: Screenshot
Рафаел Надал и Роџер ФедерерФото: Screenshot

Ријеч је о такмичењу које је у протекла два издања имало доста успјеха и у којем се такмичи Тим Европе против Тима свијета.

Практично, биће то повратак Надала на овај егзибициони турнир, пошто је Шпанац са Федерером чинио окосницу европског тима и у премијерном издању 2017. које је одржано у Прагу.

"Нема ништа боље него бити селектор тима у којем су Надал и Федерер на турниру који ће се одржати у Женеви. Ујединити можда и двојицу највећих играча и великих ривала у истом тиму је велика ствар, то је веома узбудљиво и атрактивно публици, а нама ће дати највеће могуће изгледе да освојимо трофеј и трећи пут заредом", рекао је селектор Тима Европе, Швеђанин Бјерн Борг.

Њих двојица су играли заједно у дублу у мечу 2017. године који је Тим Европа добио.

"Мислим да многи потцјењују њихову снагу у дублу, јако је лијепо видјети их заједно на терену са исте стране како бодре један другога", признао је Борг.

Надал ове сезоне због повреде није играо на турниру који је одржан у Чикагу, али смо зато видјели у истом тиму Роџера Федерера и Новака Ђоковића. Швајцарац каже да се радује што се Надал враћа Лејвер купу.

"У Прагу је било јако забавно и биће свакако посебно бити опет са Рафом у тиму у Швајцарској, гдје ћемо покушати да одбранимо титулу", рекао је Федерер.

Турнир ће се одржати од 20. до 22. септембра 2019. у хали "Палекспо" која има капацитет 17.000 мјеста.