latinica  ћирилица
14/12/2018 |  08:00 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Снијег и у нижим предјелима

У Републици Српској и Федерацији БиХ слаб снијег који јутрос пада, током дана ће постепено јачати, па се и у нижим предјелима очекује формирање и повећање сњежног покривача.
Стање на путевима - снијег - Фото: РТРС
Стање на путевима - снијегФото: РТРС

Очекивана висина сњежног покривача до краја дана на сјеверу ће бити од пет до десет центиметара, у централном појасу од 10 до 15, понегдје и 20, а у планинском појасу од 20 до 30 центиметара, локално и више од 40.

У ниској Херцеговини обилнија киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха износиће од минус један до три, на југу до шест, у вишим предјелима око минус три степена Целзијусова.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјевероисточног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 7.00 часова: Чемерно минус шест, Бјелашница и Хан Пијесак минус пет, Калиновик и Иван седло минус четири, Соколац и Кнежево минус три, Шипово, Мркоњић Град, Челинац, Бугојно, Дрвар и Сарајево минус два, Гацко, Источно Сарајево, Фоча, Рибник, Крупа на Уни, Бихаћ, Градачац, Јајце, Ливно и Тузла минус један, Сребреница, Вишеград, Бањалука, Нови Град и Бијељина нула, Добој и Брчко један, Широки Бријег два, Билећа и Мостар три, Столац четири, Требиње пет, те Неум шест степени Целзијуса.