latinica  ћирилица
14/12/2018 |  10:19 | Аутор: СРНА

Вулин: Пратимо ситуацију, војска спремна

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је "сагледана ситуација" на простору Косова и Метохије због најаве формирања војске самопроглашеног Косова, да је о сваком детаљу обавијештен и Александар Вучић, предсједник и врховни командант Војске Србије, која је спремна да испуни свако његово наређење.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"То је наш задатак. Какво ће наређење бити донијето, о томе ће одлучити врховни командант", истакао је Вулин.

Он је за Телевизију "Пинк" рекао да је Вучић веома забринут и заинтересован за све што се дешава на простору Косова и Метохије, те да ће све одлуке доносити на основу непосредног увида у сва дешавања.

Вулин је навео да ће начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић данас бити у Копненој зони безбједности, а да ће војнике посјетити и предсједник Вучић.

"Предсједник ће, када оцјени да је потребно, доћи у обилазак наших јединица и у Копненој зони безбједности и у рејону одговорности Треће и Четврте бригаде Војске Србије. Предсједник је у непрекидној комуникацији са војним руководством, али и са свима који могу да допринесу неком информацијом за све што се дешава на Космету", рекао је Вулин.