latinica  ћирилица
14/12/2018 |  10:46 | Аутор: СРНА

Дрецун: Легализација терористичке ОВК

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун упозорио је да би усвајање закона којим се омогућава формирање такозване војске самопроглашеног Косова представљало довршавање легализације терористичке ОВК.
Милован Дрецун - Фото: Novosti.rs
Милован ДрецунФото: Novosti.rs

Он је истакао и да је то једностран потез "као резултат политичког насиља над српским народом" на Косову и Метохији.

Дрецун је оцијенио за РТС да сада Албанци неће предузимати никакве озбиљније акције, али да увијек постоји опасност да се та формација употријеби против српског народа.

Он је навео да Србија не упућује никакву пријетњу, али да тражи од Кфора и НАТО-а да реализују свој мандат и не дозволе да српски народ буде угрожен.

Дрецун је истакао да, с друге стране, Београд шаље поруку да се неће дозволити распламсавање кризе.

Он је напоменуо да ће такозвана косовска војска бити нелегална формација, супротна Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН и самом уставу самопроглашеног Косова.

У Приштини ће се данас на сједници парламента наћи три нацрта закона - закон о косовским безбједносним снагама, закон о служби у косовским безбједносним снагама и закон о министарству одбране.

Ријеч је о рјешењима којима ће бити омогућена трансформација Косовских безбједносних снага у војску самопроглашеног Косова, а чему се Срби оштро противе.