latinica  ћирилица
14/12/2018 |  12:18 ⇒ 12:34 | Аутор: РТС

Ракић: Срби апсолутно одбацују одлуку Приштине

Предсједник Српске листе Горан Ракић рекао је на конференцији за новинаре да је одлуком Приштине о трансформацији КБС у војску нападнут мир на Космету и да је најгрубље погажена резолуција УН 1244 којом се предвиђа да је једина оружана формација на КиМ Кфор.
Горан Ракић (Фото:rs.n1info.com) -
Горан Ракић (Фото:rs.n1info.com)

"У име Кризног штаба локалне самоуправе све четири општине на сјеверу, позивам Србе на суздржаност, без обзира гдје живе, да не насједају на провокације, јер ће их бити", рекао је Ракић.

Напомиње да је циљ Срба да се одржи мир.

"Нисмо сами у овоме, држава Србија је уз све нас и предсједник Вучић је више пута поновио да неће дозволити никакве нападе на српски живаљ", рекао је Ракић.

Послао је поруку Приштини и међународној заједници да Срби неће насједати на провокације али да ће се борити за мир.

"Ми нисмо уплашени и остаћемо овдје", поручио је Ракић.

Истиче да је одлука Приштине неприхватљива и да је Срби апсолутно одбацују.

"Поручујемо да то за нас нема никакву снагу и да те тзв. снаге немају шта да траже у српским срединама а нарочито не на простору сјевера КиМ", рекао је Горан Ракић подсјећајући да према резолуцији Ун али и бриселском споразуму, никакве снаге не могу на сјевер без сагласности политичких представника Срба.

Истиче да је данашња одлука показала да Приштина не жели мир и да данашња одлука представља пуцањ у мир.

"Уколико дође до било каквих пријетњи, поручујем да ћемо бити испред свог голоруког народа и бранићемо наше право на живот", рекао је Ракић.