latinica  ћирилица
14/12/2018 |  13:00 ⇒ 15:22 | Аутор: РТРС

Матвијенко честитала Чубриловићу и позвала га у Русију

Предсједница Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентина Матвијенко упутила је писмо предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу у којем га позива да посјети Руску Федерацију и честита му на избору за предсједника парламента Републике Српске.
Валентина Матвијенко и Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Валентина Матвијенко и Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Жељела бих да Вам упутим позив за посјету Руској Федерацији и биће ми драго да Вас видим, господине предсједниче, на челу делегације Републике Српске", навела је Матвијенко у писму упућеном предсједнику Чубриловићу.

Додала је да се са задовољством сјећа разговора са предсједником Чубриловићем током њене посјете Републици Српској и да Руска Федерација даје велику важност дијалогу са руководством Републике Српске.

"Усредсређени смо на развој и продубљивање перспективне међурегионалне и међупарламентарне сарадње", написала је Матвијенко.

Предсједнику Чубриловићу је, у име Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације и у своје име, честитала на поновном избору на високу дужност предсједника Народне скупштине Републике Српске.

"Искрено Вам желим даљи успјех на овој одговорној државној дужности", навела је Матвијенко у писму предсједнику Народне скупштине.