latinica  ћирилица
14/12/2018 |  15:28 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

На Јахорини одржана мини-олимпијада

На стазама "Пољице" на Јахорини данас је одржана мини-олимпијада у четири дисциплине - карлинг, слалом, нордијско и алпско скијање у оквиру "Ретро ски-опенинга", које организује Олимпијски центар "Јахорина".
Јахорина (Фото:Jahorina info) -
Јахорина (Фото:Jahorina info)

Портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Сања Ћеремиџић рекла је Срни да је за мини-олимпијаду, прву манифестацију у оквиру "Ретро ски-опенинга", био пријављен велики број такмичара из Србије, Хрватске, Словеније и БиХ.

"Олимпијада је одлично протекла, али оно што их је посебно изенадило су такмичари из Кине који су данас стигли на Јахорину. Најбоље пласирани су добили награде од Олимпијског центра, које подразумијевају скијашке карте, али и награде од нашег партнера хотела `Вучко`. Можемо се похвалити успјешном манифестацијом", истакла је Ћеремиџићева и додала да је Јахорини враћен олимпијски дух.

Према њеним ријечима, висина сњежног покривача на стазама износи око 40 центиметара, снијег још пада, а у погону су шестосједи "Пољице" и "Огорјелица", те ски-лифт "Пољице", ски-вртић "Пољице" и нови дјечији вртић у "Рајској долини".

Ћеремиџићева је додала да цијена снижене ски-карте, која износи 13,5 КМ, важи до недјеље, 16. децембра, укључујући тај дан.

Она је подсјетила да ће данас у 18.00 часова на стази "Пољице" спустом са бакљама бити свечано отворено ноћно скијање.

Ћеремиџићева је позвала све грађане да сутра дођу у хотел "Бистрица" на промоцију часописа "Хело" посвећеног овој планини, након чега ће бити одржан концерт "Црвене јабуке", као поклон Олимпијског центра "Јахорина" свим гостима планине, поводом отварања нове зимске туристичке сезоне.

Улаз на концерт "Црвене јабуке" је бесплатан.