latinica  ћирилица
14/12/2018 |  15:53 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Приједор: Награђене најбоље пословне идеје младих

У Приједору су додијељене награде за најбоље пословне идеје младих у избору Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа. Пројект "Акцелератор" намијењен је почетницима у пословању које се заснива на иновацији, знању и новим технологијама.

Прва награда припала је Креативној радионици "Ин идеја" из Приједора, која се бави производњом иновативних предмета, дидактичких играчака и предмета за дјецу.

"Оваква подршка свакако значи много. Предавања су била изузетно квалитетна, предавачи су били на нивоу задатка. Усвојили смо сва знања, потрудили се да искористимо максимално све информације које су нам пружили да се посветимо развоју наше пословне идеје", каже Мирјана Петош из Креативне радионица "Ин идеја".

"Акцелератор програм, који смо провели у сарадњи са Агенцијом "ПРЕДА", представља један нови вид подршке почетницима у пословању, који смо ми, управо учешћем у овом пројекту, провели први пут у Републици Српској", рекла је Марица Берић из Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа.

У пројекту "Акцелератор", који суфинансира Европска уније, учествује девет држава.

"Очекујемо да ћемо у наредном периоду примјенити ова знања која смо стекли током провођења пројекта, у којем смо добили знање из неких других европских земаља, и да ће оваква подршка почетницима у послу бити константа у Републици Српској", истакла је Берићева.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа најбољу пословну идеју новчано је наградила са 3.000 КМ.

Три пословне идеје добиле су могућност развоја у оквиру посебно опремљеног простора у Агенцији за економски развој града Приједора "ПРЕДА".