latinica  ћирилица
15/12/2018 |  11:24 | Аутор: Б92

Јокић краљевски против Оклахоме, добри Бјелица и Богдановић (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера остварили су 19. побједу у сезони НБА пошто су пред својим навијачима победили Оклахому са 109:98, док је Сакраментои поражен у кошгетерском обрачуну од Голден Стејта 130:125
Јокић срушио Вориорсе - Фото: ТАНЈУГ
Јокић срушио ВориорсеФото: ТАНЈУГ

Била је то још једна утакмица у којој је изузетну игру приказао Никола Јокић, којем је асистенција недостајала за нови трипл-дабл. Српски центар је за непуних 36 минута на паркету имао учинак од 24 поена, 15 скокова и девет асистенција.

Јокић је поново био најбољи код Нагетса, али свакако треба истаћи и одличан учинак Џамала Мареја који је постигао 19 поена уз девет скокова и Хуанча Ернангомеза, који је постигао 16 поена.

Тори Крег је постигао 15, док је поен мање имао Монте Морис.

У екипи Оклахоме расположен је био двојац - Пол Џорџ је постигао 32 поена уз пест скокова и двије асистенције, док је Стивен Адамс постигао 26 поена, али све то није било довољно да се зауставе Денвер и Јокић који су тренутно на челу Запада.

Веома добру партију приказала су још двојица српских кошаркаша, Немања Бјелица и Богдан Богдановић. Нјихов Сакраменто је био на великом искушењу против шампиона Голден Стејта, био је то шутерски одличан меч, на крају Вориорси су добили дуел са 130:125.

Сакраменто је средином последње четвртине имао чак десет поена предности (123:113), да би потом уследила невероватна серија Вориорса од 17:2 којом су стигли до велике победе.

Бјелица је за непуних 22 минута на паркету постигао 18 поена уз три скока и по једну асистенцију и украдену лопту, док је Богдановић постигао 12 поена уз један скок и одличних седам асистенција.

Код Кингса, Бади Хилд је постигао 27 поена уз четири скока, Де Арон Фокс је имао учинак од 25 поена, шест скокова и девет асистенција, док је Вили Коли Стејн завршио меч са дабл-дабл учинком од 22 поена и 11 скокова.

У победничкој екипи, Кевин Дурент је имао 33 поена уз по осам скокова и асистенција, Стеф Кари је постигао 35 поена уз седам скокова и шест асистенција, а Клеј Томпсон 27 поена уз девет скокова. Свакако да је расположени трио био најзаслужнији за нови тријумф шампиона, којем је ово била 20. победа.