latinica  ћирилица
17/12/2018 |  08:07 | Аутор: СРНА

У већини предјела ледени дан

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће у већини предјела бити леден дан, са слабим снијегом мјестимично и дневном температуром од минус четири до нула степени Целзијусових.
Снијег у Бањалуци -
Снијег у Бањалуци

Ујутру облачно и веома хладно, са слабим снијегом понегдје у планинама на југозападу, западу и сјеверозападу. Суво ће бити од централног појаса на сјевер, сјевероисток и исток.

Понегдје тмурно са ниским облацима или маглом око ријека и у котлинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана преовладаваће облачно, уз слаб снијег, углавном у јужним предјелима, у Херцеговини ће падати киша, док ће у осталим крајевима бити углавном суво. Према вечери и у ноћи очекује се престанак падавина.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар, у Херцеговини бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода

На планинама ће поподне и увече дувати врло јак, на моменте олујни сјевероисточни вјетар.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус 11, Хан Пијесак минус 10, Чемерно минус девет, Иван седло и Тузла минус осам, Бијељина, Бугојно и Градачац минус седам, Гацко, Ливно, Сарајево, Сребреница и Зеница минус шест, Брчко, Добој, Дрвар и Зворник минус пет, Бањалука, Приједор и Сански Мост минус четири, Бихаћ минус два, Билећа минус један, Столац нула, Мостар један, Требиње два и Неум три степена Целзијусова.

Висина снијега у 7.00 часова: Иван седло 53 центиметра, Хан Пијесак и Ливно 37, Бугојно 34, Градачац и Тузла 31, Чемерно и Мркоњић Град 29, Бихаћ 28, Бијељина и Зеница 27, Сребреница 26, Фоча и Јајце 25, Добој, Сански Мост и Соколац 24, Вишеград 21, Бањалука 20, Сарајево 18 центиметара.