latinica  ћирилица
17/12/2018 |  13:10 | Аутор: СРНА

Оснива се Мачевалачки савез Српске

Мачевалачки савез Републике Српске требало би да буде формиран у петак, 21. децембра, на Јахорини, најавила је један од иницијатора његовог оснивања, предсједник Мачевалачког клуба "Романија" из Источног Сарајева Маријана Петронић.
Мачевање (ФОТО: 34sad.com) -
Мачевање (ФОТО: 34sad.com)

Она је изјавила Срни да ће у хотелу "Термаг" бити одржана оснивачка скупштина Мачевалачког савеза Републике Српске, на којој ће бити изабрано руководство и успостављени сви органи Савеза.

"Биће прочитана и одлука о оснивању и саопштени циљеви, задаци и активности Савеза", истакла је Петронићева.

Помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић упутио је поздравно писмо, те пожелио много среће и спортског успјеха Мачевалачком савезу Републике Српске.

Свечаности би требало да присуствују предсједник Мачевалачког Савеза Србије Дејан Руски, члан Извршног комитета Европске мачевалачке конфедерације Веселко Думитров, представници мачевалачких клубова "Романија" и "Пале" из Источног Сарајева, "Бањалука" из истоименог града и "Церски јунаци 1914" из Шапца, те званице из Источног Сарајева.

Том приликом биће потписан меморандум о сарадњи између туристичких организација Источног Сарајева и Шапца, након чега ће бити представљена књига "Тренер мачевања" аутора Веселка Думитрова.