latinica  ћирилица
17/12/2018 |  14:18 | Аутор: СРНА

Чепурин и Цицовић отварају "Новогодишњи вашар"

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин, директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и директор београдске Туристичке организације Миодраг Поповић отвориће сутра у Галерији "Прогрес" у Београду фестивал руско-српског занатства под називом "Новогодишњи вашар", који ће трајати до 13. јануара.
Млађен Цицовић - Фото: СРНА
Млађен ЦицовићФото: СРНА

Из Представништва Српске у Србији саопштено је да је ово девети фестивал народних заната Русије који се одржава у Србији са циљем да српски народ буде ближе упознат о богатству руских умјетничких вјештина, а ове године се спаја са старим и умјетничким занатима Србије.

Фестивал чини изложба дјела декоративне и примијењене умјетности народног стваралаштва и заната из Русије, те дјела декоративне и примијењене умјетности, старих и умјетничких заната и домаће радиности Србије.

Организатор Фестивала "Новогодишњи вашар" је Удружење народне умјетности и занатства Санкт Петербурга и Лењинградске регије "НВО Дворана Заната", уз помоћ Амбасаде Руске Федерације, подршку Туристичке организације Београда и у сарадњи са Удружењем старих умјетничких заната.

На иницијативу и уз подршку Представништва Републике Српске у Србији Фестивал народних заната Русије се већ трећу годину заредом, током љетних мјесеци, одржава и у Републици Српској - у Требињу, Бањалуци, Приједору и Бијељини.