latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:04 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Факултет за производњу и менаџмент у Требињу обиљежио крсну славу

Факултет за производњу и менаџмент Универзитета Источно Сарајево у Требињу, одшколовао је 17 генерација студента. Данас је обиљежио Дан Факултета, крсну славу и 23 године рада.

Велики број свршених студената индустријског менаџмента, и нешто мањи број кадрова индустријског инжењерства за енергетику, брзо нађу запослење. То је показатељ, истичу из деканата, да је сачуван висок квалитет наставног процеса.

"Оно што бих посебно апострофирао јесте улазак студената, током студија, у неке привредне проблеме и рјешавање истих кроз њихове практичне задатке", каже Душан Јокановић, декан Факултета за производњу и менаџмент Универзитета Источно Сарајево у Требињу.

Инжењери са овог факултета успјешни су у областима у којима нађу запослење. Иако је улаз свршених средњошколаца шаролик, новоуписани се врло брзо снађу у наставном процесу.

"Наравно, факултет је доста урадио да уједначи то средњошколско образовање, али имам информације да они који раде са дипломом овога факултета, су се показали као изузетно способни радници", истиче Божидар Крстајић, професор на овом факултету.

Осим што је један од најзначајнијих у оквиру Универзитета Источно Сарајево, Факултет је допринио и развоју Требиња.

"Овај факултет доприноси значајно нашој мисији, не само за студенте него и да младе људе сачувамо на просторима источног дијела Српске", наводи Дејан Бокоњић, проректор за међународну сарадњу Универзитета Источно Сарајево.

Студенти генерације су Александар Јефтовић и Никола Матовић. Матовић је, умјесто родног Београда, за мјесто студирања изабрао Требиње.

"Мислим да ту награду заслужује цијела моја година, зато што смо солидарни, налазимо се у слободним учионицама послије наставе и заједно учимо", наглашава Никола Матовић, студент четврте године индсутријског инжењерства за енергетику.

У присуству представника локалних и републичких институција и установа, награде су уручене и истакнутим професорима и сарадницима.