latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Кокеза: Бурна година иза нас

Предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза изјавио је да је година на измаку била бурна, али успјешна и као циљ за сљедећу најавио пласман на Европско првенство на којем национални тим није био од 2000. године.
Славиша Кокеза - Фото: B92
Славиша КокезаФото: B92

"Иза нас је бурна година, вратили смо се међу најбоље репрезентације свијета учешћем на Мундијалу. У Русији смо могли више, али нисмо се само ми питали. У Лиги нација смо потврдили нове амбиције, а ово руководство ФСС хоће оно што смо чекали 20 година - пласман на Европско првенство", рекао је Кокеза на свечаности у хотелу Краун плаза поводом додјеле "Златне лопте" ФСС.

Он је нагласио да је Србија на правом путу, што дјелом показује и најбољи пласман на ФИФА листи у протеклих пет година.

"И остале селекције имале су успјехе, млада репрезентација је изборила мјесто на ЕП. То је потврда велике посвећености људи у Савезу".

Кокеза је најавио улагања у инфраструктуру и изградњу Националног стадиона, уз помоћ државе и предсједника Александра Вучића.

"Исто тако желимо да реконструишемо стадионе Црвене звезде и Партизана, све у склопу заједничке кандидатуре за Мундијал 2030. године", закључио је Кокеза.