latinica  ћирилица
17/12/2018 |  16:38 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

КУД "Мира Лукач" из Дрвара у акцији "С љубављу храбрим срцима"

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", 23. децембра, у Банском двору у Бањалуци биће одржано Донаторско вече, на којем ће наступити млади таленти из цијеле Републике Српске. Дјеца су се врло радо одазвала позиву предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић, да буду њени партнери у овој акцији. Међу њима је и КУД "Мира Лукач" из Дрвара.

Млади Дрварчани у КУД "Мира Лукач" с поносом истичу да им је најважнији задатак очување српске традиције и фолклорних игара из тог краја. Због тога се труде да прикупе и што више оригиналних народних ношњи, како би утисак био потпун.

Најзаслужнија за њихов успјех је Мира Лукач, по којој данас носе име. Захваљујући њеном залагању, Културно-умјетничко друштво није прекидало с радом ни у ратним условима.

Мали фолклораши из Дрвара врло радо се одазивају хуманитарним акцијама, а учешће у акцији "С љубављу храбрим срцима", у којој су партнери предсједнице Републике Српске много им значи, посебно због тога што могу да помогну својим вршњацима да унесу мало наде у свој живот, ограничен потешкоћама у кретању.

И ви можете помоћи онима којима је наша помоћ неопходна. Позовите хуманитарни број 1411 и помозите хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима"!