latinica  ћирилица
17/12/2018 |  17:00 ⇒ 17:01 | Аутор: Index.hr

Тотенхем отворио нову арену

Енглески премијерлигаш Тотенхем у нови стадион уложио је 850 милиона фунти, што га чини једним од најскупљих у Европи, са капацитетом 61.599 мјеста

Након низа одгађања, одуговлачења и финансијских проблема Тоттенхем је напокон завршио свој нови стадион.

"Тотенхем Хотспур Стадиум", како му засад гласи пуно име, стајао је укупно 850 милиона фунти што га чини једним од најскупљих у Европи, а уз Вембли је тренутно највећи стадион у Лондону.

Тотенхем је насумично одабрао 6.000 власника годишњих улазница који су добили прилику први видјети како изгледа његов нови дом. Навијачи су могли видјети своја мјеста на трибинама, испробати гастро понуду на штандовима и прошетати око цијелог стадиона.

Спурси су љетос објавили да ће прву утакмицу на новом стадиону играти 15. септембра, али је усељавање неколико пута одгађано због разних проблема. Још се не зна кад ће се клуб одселити с Вемблија, али зна се да ће 13. јануара против Манчестер јунајтеда и даље бити на замјенском стадиону, а нове информације о пресељењу очекују се 7. јануара.

Стадион може примити 61.559 навијача, а јужна трибина, направљена по узору на Жути зид у Дортмунду, може угостити чак 17.500 гледалаца.