latinica  ћирилица
17/12/2018 |  19:13 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

"С љубављу храбрим срцима": Помоћ чека и мали борац великог срца из Добоја

Ближи се хуманитарно вече, најављено за 23. децембар, на којем ће бити прикупљан новац за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију, за дјецу која имају потешкоћа с кретањем. Међу њима је и Вук Станић из Добоја. Седмогодишњи дјечак, који ни дана није поклекнуо пред болешћу.

Нема дана да не дође у школу, а изостане само када има контроле или терапије. Иако то не изгледа нимало лако, Вук не одустаје ни једног часа и његова упорност и храбро срце готово да немају граница. Болује од церебралне парализе, а до сада се лијечио у Београду, Русији и у Америци.

- Вук је досад имао пет оперативних захвата. Захваљујући свему томе он је сад у таквом стању какво јесте, а напретка има. Истина, има још и додатних компликација, али рјешавамо све и боримо се - каже Вукова мајка Милена Станић.

Вук је прошао бројне терапије, а кандидат је и за фотороботску терапију. То би помогло јачању мишића, али су трошкови, каже мајка Милена, превисоки за наше услове.

- То би коштало за нека три мјесеца око 35.000 КМ, што је за наше услове јако пуно, али нажалост има пуно дјеце којима је неопходна таква врста помоћи - наставља она.

Велике наде полажу се у хуманитарну акцију. Мајка Милена увјерава да помоћ неће изостати ни овај пут баш као и када је Вуку било најпотребније. Захваљујући добрим људима и њиховој помоћи мали Вук започео је своје дуготрајно лијечење, па данас у кући може и самостално да хода.

- Волио бих да ми помогну да се набави тај апарат и да ја и моји другари што више напредујемо - прича Вук Станић.

Да би помогли Вуку, али и осталим малишанима која имају поремећаје у кретању, 23. децембра биће организовано донаторско вече у оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима". Прикупљају се средства за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију, а сви који желе да помогну могу да позову хуманитарни број 1411 до 7. јануара наредне године.