latinica  ћирилица
18/12/2018 |  16:49 | Аутор: Б92

Грбић смијенио стручни штаб репрезентације

Селектор одбојкашке селекције Србије Никола Грбић захвалио се на сарадњи досадашњим сарадницима у стручном штабу.

Грбић је отпустио Неџада Османкача и Душка Николића, статистичара Сашу Јоксимовића и кондиционог тренера Александра Петровића.

"Одлука је била веома тешка, поготово због чињенице да су сви чланови стручног штаба дали свој пуни допринос резултатима оствареним од 2016. до данас. Ово није никаква казна, већ покушај да дамо прилику новим људима, са новом енергијом. Прије двеиј године, када смо замијенили италијанске сараднике у стручном штабу са домаћим тренерима, освојили смо прво мјесто у Свјетској лиги. Жеља нам је да и сада покушамо да направимо нешто слично", изјавио је Грбић.

Подсјетио је да су сви досадашњи сарадници уткали свој рад у злато освојено 2016. у Свјетској лиги, бронзу са ЕП 2017, као и пето мјесто у овогодишњој Лиги нација и четврто мјесто на СП у Италији и Бугарској.

"Због свега што су учинили желим да им се од срца захвалим, јер су ми помогли да будем бољи тренер, али и бољи човјек", нагласио је Грбић.

Најавио је да ће нови састав стручног штаба бити познат најкасније до краја јануара, јер, како је нагласио, врло брзо ће се кренути са техничким припремама за нову репрезентативну сезону, односно Лигу нација 2019, квалификације за ОИ 2020. и Европско првенство 2019. године.