latinica  ћирилица
18/12/2018 |  22:18 | Аутор: СРНА

Ђокић: Спроводићемо мјере за развој привреде

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да ће новоформирана Влада Српске спроводити мјере које ће се односити на развој индустрије и привреде.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је у експозеу навео важне мјере, а посебно оне које би требало да допринесу економском расту - рекао је Ђокић.

Он је за Алтернативну телевизију истакао да је Вишковић обратио пажњу на сегмент индустријске производње.

- Скоро свакој области индустријске производње је дао значај. Већ у наредним данима слиједи израда документа економског развоја Републике Српске у наредне три године гдје ће бити дефинисане конкретне мјере - рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, биће измијењени одређени прописи с циљем креирања подршке и подстицаја привреди, убрзаног економског раста и повећања броја запослених.

- Циљ нам је дефинисање политика којима ће локалним заједницама бити омогућено да буду креатори и носиоци општих политика економског развоја - каже Ђокић.

Он је нагласио да је потребно побољшати утисак Републике Српске у иностранству да би био повећан обим инвестиција.

- Посебно је важно подржати домаће инвеститоре. Имамо много привредних друштава које имају "заробљен новац" и зато је потребно ријешити ово питање - сматра Ђокић.

Он је оцијенио да је неопходно увести и стимулативне мјере у привреди.

- Разматрамо и политику опорезивања, односно шта опорезовати и да ли мијењати стопе оптерећења. Опредијелили смо се и за велике инвестиције у области енергетике, међу којима је изградња хидроелектране Дабар - закључио је Ђокић.