latinica  ћирилица
19/12/2018 |  14:10 ⇒ 17:28 | Аутор: СРНА

Аћимовић: Звиздићу није мјесто на састанку у Бриселу него Додику

Бивши амбасадор БиХ у Бриселу Драшко Аћимовић изјавио је Срни да није логично да данас у Брисел као представник БиХ иде предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, који је изабран у парламент БиХ, него је на том састанку требало да присуствује предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Драшко Аћимовић - Фото: СРНА
Драшко АћимовићФото: СРНА

"Није логично да /Звиздић иде/ на састанак на који су позвани предсједници држава региона Александар Вучић, Мило Ђукановић и други. На том састанку треба да присуствује предсједавајући Предсједништва БиХ", истакао је Аћимовић.

Он је рекао да је својом посјетом замјеник америчког државног секретара Џон Саливен дао подршку раду Предсједништва БиХ и подржао европски пут БиХ.

Аћимовић је подсјетио да је Предсједништво БиХ потписало заједничку усаглашену изјаву о европском путу, истакавши да је и због тога исправно било да састанку у Бриселу присуствује предсједавајући Предсједништва БиХ.

Звиздић је 6. децембра на конститутивној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ изабран за члана Колегијума овог дома и тренутно је замјеник предсједавајућег Представничког дома, а данас у Бриселу присуствује састанку званичника Балкана у својству предсједавајућег Савјета министара.