latinica  ћирилица
19/12/2018 |  21:55 ⇒ 22:03 | Аутор: Б92

Партизан побиједио Турк Телеком за пласман у Топ 16 ЕК

Кошаркаши Партизана побиједили су Турк Телеком са 87:72 у посљедњем колу групе Ц Еврокупа.

Изабраници Андрее Тринкијерија овим тријумфом пласирали су се у Топ 16 фазу Еврокупа и тамо ће играти са Монаком, Лијетувос Ритасом и Локомотивом или Албом.

Црно-бијели су се као трећепласирани пласирали у наредну фазу и због тога ће играти са поменутим тимовима у борби за плеј-оф.

Партизану је била потребна побједа од два поена како би 100 одсто прошли даље и у пуној хали "Александар Николић" су то и успјели.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Раде Загорац са 18 поена, пет асистенција и четири украдене лопте.

Госте је предводио некадашњи репрезентативац Србије Владимир Штимац 21 поеном и пет скокова, за укупно 26 индексних поена.

Црно-бијели кренули су фуриозно меч и послије два минута на семафору је већ било 9:0. Ипак, Телеком је успио преко Штимца да се врати и тиме не дозволи Партизану да оде на осјетнију предност.

Послије првих десет минута игре резултат је био 25:21.

Веома важан период игре био је старт друге дионице. Тада је екипа Андрее Тринкијерија играла сјајну одбрану, а уз то је бриљирао и Раде Загорац, што је све узруковало да Партизан има двоцифрену предност.

Њу је успио да одржи до краја четвртине и на паузу се отишло са резултатом 43:32.

На почетку треће дионице Телеком је покушао да се врати у игру, али је Партизан увијек имао одговор.

Неколико налета имали су гости, међутим црно-бијели им нису дозволили да се врате у меч и на крају су заслужено побиједили. Питање побједника било је рјешено још на пет минута до краја меча.