latinica  ћирилица
21/12/2018 |  09:44 ⇒ 21:08 | Аутор: РТРС

Премијер са представницима политичких странака

Након примопредаје дужности између претходног и новоименованог сазива Владе Републике Српске, одржан је радно-консултативни састанак на којем је предсједник Владе Радован Вишковић разговарао са представницима политичких странака чији су чланови именовани у нови сазив Владе.

Вишковић истиче да је на састанку желио да и политичким партијама каже циљеве рада Владе.

"Владу интересује бољитак грађана и овдје смо због њих. Сви треба да смо тим. И да се посштује хијерархија. На примјер, пракса да неки директор јавног предузећа не слуша Владу од данас се прекида" наводи Вишковић.

Предсједница Српске Жељка Цвијановић рекла је да се од Владе очекује да наступа коалиционо. Сагласна сам да Влада ради као тим, јер је пуно посла који нас чека", истакла је Цвијановићева.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик каже да је Српска стабилна.

"То показује и формирање власти. И вјерујемо да можемо да направимо корак напријед. Сви смо ми тим и свако са свог нивоа даје смјернице. Дијелимо успјехе, али и одговорност", истакао је Додик.

Додаје да је додатна стабилизација циљ.

Драгутин Родић из ДНС-а истиче да су дали подршку Влади и са данашњим даном су све институције у Српској формиране.

"То је предност. Сигуран сам да ће наредни период бити период крупних економских корака", навео је Родић.

Замјеник предсједника Уједињене Српске Славко Дуњић рекао је да се по јутру дан познаје и "да не треба бринути за будућност ако су први дани рада нове владе јутро".

"Ми смо дали подршку предсједнику Владе и његовом кабинету и партиципирамо у тој влади. Вишковић има пуну подршку Уједињене Српске и увјерен сам да ће његов начин рада донијети велике резултате", рекао је Дуњић.

Састанак је одржан у Административном центру Владе, а претходила му је примопредаја дужности између претходног и новоименованог сазива Владе Српске.