latinica  ћирилица
25/12/2018 |  14:39 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Иванцов: Српска потврдила стабилност и функционалност

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је током разговора са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим да је Српска у законском року прва у БиХ формирала све органе власти у складу са резултатима општих избора чиме је потврдила стабилност, функционалност и одговорност према грађанима.
Иванцов и Чубриловић (фото: АТВ) -
Иванцов и Чубриловић (фото: АТВ)

Чубриловић је на састанку одржаном у Бањалуци нагласио и да је Народна скупштина донијела све најважније акте неопходне за несметано функционисање друштва.

"Српска је, у складу са вољом грађана исказаном на општим изборима, одмах по објављиваљу коначних резултата, конституисала Народну скупштину и Вијеће народа, те изабрала Владу Српске, усвојила Програм економских реформи и донијела Буџет за 2019. годину, чиме поново потврђује стабилност, функционалност и одговорност према грађанима", рекао је он.

Чубриловић је додао да актуелна политичка ситуација показује да највеће опструкције функцинисања заједничких органа и институција у БиХ управо чини политичко Сарајево које није спремно да примијени резултате избора, саопштено је из Народне скупштине.

Према његовим ријечима, неопходно је постићи консензус представника политичких странака са сједиштем у Српској да би се инсистирало да се убрза процес формирања Савјета министара у складу са резултатима избора јер "свако даље опструисање представља грубо кршење закона и нарушава основне принципа демократије".

Чубриловић и Иванцов су констатовали да је успостављена веома добра сарадња између институција Републике Српске и Руске Федерације, посебно истичући успјешну међупарламентарну сарадњу.