latinica  ћирилица
25/12/2018 |  15:04 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

Српска ефикасна и институционално стабилна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је данас у Бањалуци задовољство динамиком конституисања републичке власти и усвајања буџета и програма економских реформи, чиме Српска показује ефикасност и институционалну стабилност.
Радован Вишковић и Петар Иванцов - Фото: СРНА
Радован Вишковић и Петар ИванцовФото: СРНА

На састанку Вишковића са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим изражено је задовољство досадашњом сарадњом Српске и Русије, уз оцјену да постоји континуиран и добар развој политичких и економских односа, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Премијер Српске захвалио је Иванцову на пријатељском односу и принципијелном ставу Русије према Српској и БиХ, као и на досљедном залагању на очувању принципа међународног права кроз поштивање Дејтонског мировног споразума.

Вишковић и Иванцов су изразили очекивање да ће се у наредном периоду наставити са дјеловањем у правцу проширења и унапређења сарадње, нарочито кроз стварање пословних партнерстава и бољу економску повезаност.

Саговорници су на састанку у Вишковићем кабинету у Бањалуци размијенили мишљења и о осталим актуелним темама у Српској и БиХ, а Иванцов је премијеру Српске и новом сазиву Владе пожелио успјех у раду.