latinica  ћирилица
25/12/2018 |  16:09 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Федерација БиХ тражи реформу полиције!

Поводом привођења Давора Драгичевића због одбијања позива МУП-а Републике Српске и кривичног дјела угрожавања безбједности, федерални медији су политизовали овај случај и пренијели изјаве политичара из Федерације БиХ о новој "реформи полиције".
Жељко Комшић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Жељко Комшић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Тако портал Vijesti.ba преноси изјаву члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића о потреби за новом "реформом полиције".

Комшић сматра  да је крајње "неумјесно и цинично да власти Републике Српске хапсе и кривично гоне човјека који само тражи правду и који је тражи од истих тих институција".

"Желимо видјети да ће институције Републике Српске увидјети погрешну политику, политику која је МУП Српске и довела међу институције које су извршиле и помогле 'геноцид' и да ће одустати од оваквих и сличних прогона и окренути се ономе за шта полиција и служи у цивилизованом свијету, а то је борба против криминала", рекао је Комшић за Vijesti.ba.

Ово још једном подцртава, сматра Комшић, потребу да се врати на сто питање "реформе полицијских агенција у БиХ" и како он сматра, да их стави у службу грађана, а не политичких партија и неодговорних појединаца.

И Н1 преноси твит посланика СДП-а у ПД ПС БиХ Саше Магазиновића да се политика "мора умијешати" у случајеве "Драгичевић" и "Мемић".

"Пошто је политика умијешана у случајеве 'Мемић' и 'Драгичевић', политика се мора умијешати и у њихово рјешавање", поручио је Магазиновић.