latinica  ћирилица
25/12/2018 |  18:58 ⇒ 26/12/2018 | 15:16 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Институције треба да раде свој посао у складу са законом

Коментаришући данашње догађају на Тргу Крајине у Бањалуци, предсједница Жељка Цвијановић поручила је да институције треба да раде свој посао у складу са законским оквирима. Каже да је ријеч о полицијско-тужилачкој акцији и да не може да оцјењује њену оправданост, јер то није њена надлежност.

Још једном је поновила да, као грађанин и мајка, саосјећа са породицом Драгичевић због трагичне смрти њиховог сина Давида.

"Полиција ради по налогу Тужилаштва и у договору са Тужилаштвом проводи одређене акције и мјере", казала је Цвијановићева.

Она је рекла да нити предсједник Републике, нити предсједник Владе, ни неко ко је народни посланик, у овом моменту, не може да се мијеша у те активности.

"Они знају из ког су разлога покренули ову акцију. Наравно да сви грађани Републике желе да виде мирну и стабилну Републику Српску. Не желе да виде да се дешава било какав проблем и жале да се било којој породици деси неки проблем, а посебно таква ствар као што је губитак дјетета", рекла је предсједница Српске гостујући у емисији "Лазански директно" РТРС-а.

Цијелу емисију погледајте и овдје.