latinica  ћирилица
26/12/2018 |  15:58 | Аутор: СРНА

Ћеранић: Циљ - урушавање институција Српске

Декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци Предраг Ћеранић изјавио је данас да је крајњи циљ оних који користе трагедију породице Драгичевић урушавање институција Републике Српске, што је недопустиво.
Предраг Ћеранић - Фото: РТРС
Предраг ЋеранићФото: РТРС

"Мјесецима сам указивао на политичке манипулације, злоупотребе јавног простора и свих могућих посљедица по безбједност Републике Српске и грађана. Неке ствари су се, нажалост, десиле", рекао је Ћеранић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да све треба вратити у правни оквир, односно да полиција и тужилаштво раде свој посао, али и невладин сектор и медији.

"Мислим да безбједност Републике Српске није угрожена. Међутим, проблем је било извјештавање појединих медија из Федерације, једне од телевизија из Републике Српске и појединих страних медија, који су позивали грађане да изађу на улицу, што није уродило плодом", додао је Ћеранић.

Он је нагласио да је полиција употријебила најнижи степен силе, али и да је један од циљева дешавања у Бањалуци реформа полиције, о чему је говорио члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић.