latinica  ћирилица
31/12/2018 |  12:49 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Војни полицајци неће дозволити рушење Српске и институција

Из Чете војне полиције Бањалука саопштено је да неће дозволити рушење Републике Српске коју је било тешко створити, док само они који је нису стварали и не знају њену цијену сада би олако да је руше.
Војска Републике Српске - Фото: РТРС
Војска Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу је наведено да је Република Српска сачувана и у много тежим околностима и да ће је сачувати и сада.

"Али, питамо се како ће нам објаснити организатори свега што се дешава како то да се на цијелом Балкану живи у врло сличним условима, а протести се организују само у Србији и Републици Српској, и то истовремено? Чиме су заслужили толику подршку из ФБиХ", истакнуто је у саопштењу.

Војни полицајци су оцијенили да је несхватљиво да су сада ближи од Србије сви они који су се трудили да нема кисеоника у породилишту у Бањалуци.

"Зашто онда у тим тешким временима нисмо пробијали коридор у неком другом правцу, него кроз Посавину према матици Србији“, пише у саопштењу.

Из Чете војне полиције Бањалука истакнуто је да их је посебно дирнула сцена гажења и шутирања полицајца МУП-а Републике Српске који лежи, али је и даље довољно прибран и има снаге да чува своје лично оружје да не би доспјело у погрешне руке и на најгори могући начин било злоупотријебљено.

"То је изузетно хуман и пожртвован гест, јер је у таквом стању и околностима водио рачуна о безбједности и животима људи. Ко је одлучио да гази тог младог човјека одлучио је да гази Српску. На располагање Републици Српској и њеним институцијама смо се ставили 1992. године да не бисмо дозволили да је газе, тако је и данас, а биће и у будуће док год смо живи", наведено је у саопштењу Чете војне полиције Бањалука.

У саопштењу је наведено да од дана када се догодила трагедија Давору Драгичевићу саосјећају са њим у болу.

"Жао нам је што је угашен један млади живот. Ми учесници рата, борци Војске Републике Српске, смо све чинили током рата да сачувамо младе животе и да омогућимо што нормалнији живот и сигурност становништву. Жао нам је што се то десило сада у миру и захтијевамо од надлежних институција да учине све да се што је прије могуће то убиство расвијетли и пронађу одговорни", истакнуто је у саопштењу Чете војне полиције Бањалука.