X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
01/01/2019 |  17:42 ⇒ 02/01/2019 | 07:55 | Извор: СРНА

Инфосрпска: Драгичевић се крије у Амбасади Велике Британије у Сарајеву-Амбасада демантује

Давор Драгичевић, отац страдалог младића Давида, за којим је полиција Републике Српске расписала потрагу након нереда почињених током протестне шетње одржане 30. децембра у Бањалуци, налази се у Амбасади Велике Британије у БиХ, сазнаје портал "Инфосрпска" из дипломатских извора у Сарајеву.
Амбасада Велике Британије у Сарајеву (фото: visitmycountry.net) -
Амбасада Велике Британије у Сарајеву (фото: visitmycountry.net)

Према сазнањима овог портала, "Драгичевић се у овој амбасади налази од јуче, од раних јутарњих часова".

У тексту се наводи да то и не чуди јер је овај портал 29. децембра објавио да је "Роберт Корт, шеф енглеске обавјештајне службе /СИС/ у Сарајеву, чије је представништво поново отворено у БиХ марта ове године, укључен у рушење Републике Српске и преко покрета 'Правда за Давида'".

Полицијска управа Бањалука покренула је јуче потрагу за шест особа због нереда почињених након протестног окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци која је одржана у организацији групе "Правда за Давида".

Полиција је након нереда ухапсила неколико особа, док су неки од изгредника побјегли а међу онима који су избјегли хапшење био је и Давор Драгичевић.

 Из Амбасаде Велике Британије у БиХ саопштено је да се Давор Драгичевић не налази у овој амбасади и да Велика Британија није повезана на било који начин са организацијом протеста у Бањалуци.

"Уједињено Краљевство је партнер и пријатељ цијелој БиХ и нашу посвећеност и преданост грађанима БиХ показујемо дуги низ година", речено је Срни из Амбасаде Велике Британије у Сарајеву.