latinica  ћирилица
04/01/2019 |  11:45 ⇒ 11:45 | Аутор: БЕТА

Гвардиола: Свака утакмица је као финале

Тренер фудбалера Манчестер ситија Пеп Гвардиола рекао је да је "свака утакмица финале", након што је његова екипа побиједила лидера шампионата Ливерпул и смањила заостатак на четири бода у Премијер лиги.

Актуелни шампион Сити је синоћ на свом терену побиједио Ливерпул са 1:2 и нанео му први пораз у Премијер лиги у овој сезони.

"Знали смо да ћемо ако побиједимо бити у трци за титулу у Премијер лиги, а да ће бити све готово ако изгубимо. Не сјећам се овако тешке лиге. Има толико великих екипа које се боре за титулу. Близу смо, свака утакмица је финале", рекао је Гвардиола, пренијели су британски медији.

Ливерпул је у случају побједе могао да "побјегне" на 10 бодова предности и борба за титулу би била практично ријешена, али је сада заостатак четири бода. Сити је повео голом Серхија Агуера, изједначио је Роберто Фирмино, а побједу шампиону донио је Лирој Сане.

"Они су лидери, имају четири бода више, али смо смањили заостатак. Поштујем оно што ради Тотенхем, у посљедњих неколико утакмица Манчестер јунајтед се вратио и наравно ту су Челси и Арсенал са новим тренерима. Јирген Клоп се неће сложити, али ово је за Премијер лигу добар резултат", навео је Гвардиола.

Гвардиола је посебно похвалио везног играча Бернарда Силву, који је асистирао код првог гола, али је и претрчао највише на терену 12,93 километара. Манчестер сити саопштио је да ниједан играч у Премијер лиги ове сезоне није толико претрчао.

"Све је урадио. Он је најнижи али је показао да не мораш да будеш највиши и најснажнији да би играо фудбал. Он је невјероватан. Дуго нисам видио да је неко тако одиграо. Био је чист и лукав, било му је добро и против Вирџила ван Дајка. Побиједили смо невјероватан тим. Били смо изванредни од првог минута. Срећни смо што смо смањили заостатак, све је отворено", рекао је Гвардиола.