latinica  ћирилица
04/01/2019 |  13:14 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: Пријаве против организатора скупа "Подршка Правди за Давида"

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука поднијели су Основном суду у Бањој Луци захтјев за покретање прекршајног поступка против лица П.К, Б.Г. И А.Г., организатора јавног скупа „"Подршка Правди за Давида", саопштено је из ове Управе.
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Како су медији раније писали, ради се о Павлу Кнежевићу, Бојани Гајановић и Ани Грубачић.

Из ПУ Бањалука саопштено је да организатори јавног скупа се нису придржавали обавеза прописаних Законом о јавном окупљању Републике Српске, те су након одржавања пријављеног јавног скупа на Тргу Крајине, организовали и водили непријављен јавни скуп у покрету.

Организатори јавног скупа су заједно са окупљеним грађанима, заустављали и одржали јавни скуп у близини објеката који се посебно обезбјеђују, испред објекта РТРС-а и стамбене зграде у којој живи Ж.К., на више локација извршили потпуну блокаду и обуставу саобраћаја, а затим на паркинг простору у Видовданској улици онемогућили извођење предвиђеног културно-забавног програма.

Такође, организатор јавног скупа није обезбиједио ред и мир на јавном окупљању, што је за посљедицу имало чињење прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини, Закону о јавном реду и миру Републике Српске и кривичних дјела прописаних Кривичном Закоником Републике Српске од стране учесника јавног скупа.

Полицијски службеници настављају рад на утврђивању одговорности редарске службе због непоступања по Закону о јавном окупљању Републике Српске, као и на идентификовању и других лица која су учествовала у извршењу прекршаја и кривичних дјела, наводи се у саопштењу.

Повезане виијести:

Саслушани организатори скупа "Правда за Давида", утврђује се њихова одговорност