latinica  ћирилица
04/01/2019 |  21:19 ⇒ 05/01/2019 | 09:06 | Аутор: СРНА

Драгичевић пребачен у једну земљу региона по налогу Кормакове?

Стране тајне службе пребациле су Давора Драгичевића у једну земљу региона по налогу одлазећег америчког амбасадора у БиХ Морин Кормак, објавио је портал "Дневно.ба", позивајући се на сазнања из обавјештајних кругова.
Давор Драгичевић (Фото: glasbanjaluke.net) -
Давор Драгичевић (Фото: glasbanjaluke.net)

"Давор Драгичевић је по налогу Кормакове у ноћи између 30. и 31. децембра од стране страних тајних служби, који су те ноћ боравили у Бањалуци, хитно из тог града пребачен у Сарајево, одакле је даље, по налогу америчког амбасадора, пребачен у једну земљу региона", навео је овај портал.

Према сазнањима овог медија, у Бањалуци је 30. децембра, у ноћи одржавања протеста, усљед којих су избили немири боравило неколико страних западних обавјештајних служби, који су требало да пруже логистичку и сваку другу подршку члановима групе "Правда за Давида" у заузимању и насилном свргавању највиших представника власти у Републици Српској.

"Управо је план пребацивања Драгичевића у једну земљу региона /познату порталу/ и био то да за његов мистериозни нестанак, оптужи актуелна власт у Српској и форсира у медијима теза да је `власт у Српској убила Давора Драгичевића`, с циљем даље компромитације и дискредитације Републике Српске и њених институција, а што је овакав план постојао још у августу. Да је ово тачно и да се циљано иде у томе смјеру, показују и медијски написи Слободана Васковића са питањем `Миле, гдје је Давор?`", наводи "Дневно.ба".

Портал подсјећа да се прије шест мјесеци у Амбасади САД у Сарајеву, Кормакова састала са Давором Драгичевићем, истичући да се не зна о чему су разговарали, али да је евидентно да су након тог сусрета протести у Бањалуци били све учесталији, а институције Српске /МУП/ на удару свјетских медија, без иједнога доказа, окривљене за смрт Давида Драгичевића.

Портал истиче и да је веома индикативно и то да у Сарајеву већ три године Муриз Мемић води правну битку и тражи правду за убијеног сина, а да га Кормакова, упркос неколико дописа које јој је слао, никада није позвала, нити се о томе икада огласила.

"Власти у Српској више су пута саопштиле да је циљ протеста урушавање институција Српске, овога пута, мора се признати, од самога почетка биле у праву", закључује портал "Дневно.ба".