latinica  ћирилица
05/01/2019 |  14:41 | Аутор: СРНА

У недјељу мање хладно, мјестимично слаб снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује мање хладно и промјењиво вријеме, са провијавањем снијега на истоку и западу.
зима - Фото: AFP
зимаФото: AFP

Ујутро и током дана у појединим крајевима на истоку и западу очекује се провијавање слабог снијега, док ће у Херцеговини бити суво са сунчаним интервалима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до нула, у планинама око минус седам, а највиша дневна од минус два до три, у планинама око минус четири, а на југу око пет степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће умјерен до јак сјеверозападни вјетар, а послије подне и према ноћи на планинама ће бити појачан што ће условити појаву вијавица.

На Божић ујутро биће умјерено до претежно облачно и суво вријема, а слабо провијавање снијега очекује се на крајњем западу и у планинама на истоку. Биће поново хладније са мразом, а са маглом у подручјима око ријека и по котлинама.

Током дана преовладаваће сунчано вријеме, једино ће више облака бити на планинама, гдје и даље може падати снијег.

Јутарња температура ваздуха од минус осам до минус четири, на планинама око минус 14, а на југу око минус један степен. Највиша дневна температура ваздуха од минус шест до минус један, на југу до четири, а на планинама до минус девет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме са слабим снијегом на сјеверу и сјеверозападу, који ће се до краја дана и у вечерњим часовима проширити на већину крајева.

На Бјелашници је данас у 13.00 часова измјерено минус 12 степени, на Чемерну минус седам, на Хан Пијеску минус шест, у Мркоњић Граду минус пет, на Сокоцу и на Иван Седлу минус четири, у Сребреници, Невесињу, Сарајеву и Тузли минус три, у Приједору, Новом Граду, Шипову и Рудом минус два и Добој минус један.

У Бијељини, Бањалуци, Српцу, Градачцу и Вишеграду у 13.00 часова измјерено је нула степени, у Брчком, Фочи, Рибнику, Крупи на Уни, Санском Мосту, Бихаћу и Ливну један, Билећи, Мостару и Широком Бријегу три, у Требињу пет, а у Грудама и Неуму шест степени Целзијусових.