latinica  ћирилица
07/01/2019 |  13:59 | Аутор: СРНА

У уторак претежно облачно, увече падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ у уторак се очекује претежно облачно вријеме, а према крају дана и у вечерњим часовима могућ је снијег или сусњежица у већини крајева.
Облачно - Фото: илустрација
ОблачноФото: илустрација

Ујутро ће бити мало до умјерено облачно, суво и веома хладно, уз умјерен до јак мраз, а прије подне могућа је магла око ријека и у котлинама.

Током дана очекује се сунчано вријеме, а послије подне повећање облачности на западу и сјеверу уз падавине, на граници снијега, кише и ледене кише.

Снијег се очекује и у централном појасу, на планинама и високој Херцеговини, а увече је могућ и у ниској Херцеговини, саопштено је из Републичког хидрометеорошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, углавном јужни и југозападни.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус 12 до минус шест степени, у Посавини и Крајини до минус три, на југу до један, а дневна од минус један до пет степени Целзијусових, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерана у 13.00 часова: Бјелашница минус 17, Соколац минус шест, Сребреница минус пет, Сарајево минус три, Бугојно, Тузла и Зворник минус два, Градачац минус један, Бихаћ, Брчко и Добој нула, Зеница један, Бањалука и Приједор два, Требиње три, Мостар четири и Неум шест степени Целзијусових.